Pariz, kosmopolitski  glavni grad Francuske, ima dugogodišnju  reputaciju kao meka umetnosti, kulture, mode, gastronomije, istorije i arhitekture. Poznat kao grad svetlosti, grad ljubavi i prestonica mode, Pariz nije poznat samo po internacionalno poznatim atrakcijama, već je  grad pun energije u kome lepota i živahnost obitava na viugavim ulicama. Uloga Pariza na globalnoj sceni čini ga glavnom destinacijom za putnike, koji pored Ajfelovog tornja i svetski poznatih vina imaju mnogo razloga da ga posete. 

Umetnost
Pariz je vekovima bio međunarodni umetnički centar. Najposećeniji muzej na svetu, Musee du Louvre, privlači milione posetilaca svake godine i nudi hiljade kolekcija nekih od najpoznatijih svetskih radova iz istaknutih umetničkih doba, kao što je Da Vinčijeva Mona Lisa. Posle istorijskog dela umetnosti, posetioci mogu da se prepuste svetski poznatim kolekcijama moderne i savremene umetnosti u Pompidou Centru, arhitektonsko nepravilnoj zgradi u srcu Pariza, posvećenoj evropskim kolekcijama umetnosti. Musee d’Orsai je takođe popularna destinacija za turiste koji vole umetnost, ovaj poznati muzej nudi poznate kolekcije impresionista iz autora Auguste Renoir i Claude Monet.


Pozate znamenitost
Znamenitosti Pariza priznati su po njihovoj arhitektonskoj veličini kao i zbog istorijskog značaja. Jedna od najpoznatijih znamenitosti je Arc de Triomphe, koja se nalazi na svetski poznat aveniji Champs-Elisees, čija je gradnja započeta 1806. godine u čast francuske vojske i završeno 30 godina kasnije, ova estetski impresivna struktura nalazi se u vojnoj istorijskoj umetnosti i zbirkama artefakata i nudi panoramski pogled na Pariz sa svoje visoke terase. Notre Dame je još jedna istorijska znamenitost i jedna od najpoznatijih svetskih katedrala. Zahvaljujući svom gotskom i renesansnom dizajnu, i jednako zanimljivoj unutrašnjosti umetničkih detalja, Notre Dame ima živopisnu istoriju koja daje uvid u francusku kulturu. Takođe, Chateau de Versailles, koji se nalazi u pariskom predgrađu, nudi turistima vizuelno stimulativno i edukativno iskustvo.

Hrana

Francuska je poznata i po bogatoj kuhinji koja je prepoznatljiva širom sveta. Vrhunske pekare se nalaze na svakom čošku Pariza i posetioce mame mirisima na vrhunske pekarske poslstice poput čuvenih kroasana. Za sve sladokusce tu su ekstravagantni dezerti i fenomenalna vina u kojima možete uživati tokom celog dana.

Kupovina

Pariz predstavlja prestonicu mode i samim tim može da obezbedi vrhunsku kupovinu. Omiljeno mesto inspiracije svih poznatih dizajnera i kuća najvećih svetskih bredova zadovoljiće sve vaše modne ukuse. Od vintidž komada do najnovijih kolekcija tek stiglih sa modnih pista najveće nedelje mode Pariz je prava destinacija za sve ljubitelje dobre garderobe.