Da letovanje bude stvarno uživanje

DO MORA, AL’ KAKO – LAKO, BAŠ OVAKO

Letnja sezona je već uveliko u toku. Oni koji znaju gde će ne gube vreme i čekaju „posljednje minute”. Brojna letovališta u Crnoj Gori za mnoge naše turiste već decenijama su sinonim za „odlazak na more”. A, što je dobro to se i ne menja. Prelepe plaže, miris borovih šuma, prozirna, kristalno čista voda Plavog Jadrana… A, ovog leta kulturna i zabavna ponuda u Crnoj Gori, možda kao nikada do sad: od tradicionalnih manifestacija sa mnogoljetnom tradicijom do vrhunskih muzičkih festivala. Tu su Bokeljske noći, Grad Teatar Budva, Hercegnovski filmski festival, preko koncerata ovdašnjih zvezda: Marije Šerifović, Severine, Dina Merlina… pa do muzičkih festivala sa svetskom reputacijom poput „Egzita na moru” („Sea dance”) koji se od ove godine ne održava više na Jazinama već u prekrasnoj uvali kod Buljarica.

Dakle, sve je tu, na dlanu…, samo, kako do mora? Kako da vam letovanje bude stvarno uživanje? Može i kolima sa svim onim „uspomenama” sa letovanja: „Je l kroz kanjon Morače?”, „Da li kroz Bosnu?”, „Davno nismo išli preko Žabljaka?” sa svim onim glavolomkama tipa: „Da l je beše popravljen i proširen put?”, „Uradiše li onaj deo od Trebinja do Gacka?”…

Bezbedno, sigurno, udobno

A, može i mnogo lakše, opuštenije baš onako gospodski, da sa godišnji odmor započnete i završite bez stresa i trzavica. Kompanija „Jadran lajn” sa Cetinja nije bez razloga već godinama jedan od najrenomiranijih i najpouzdanijih prevoznika putnika na ovoj relaciji.

– Njihovi vozači i osoblje uopšte su izuzetno srdačni a vrhunski profesionalni. Pauze na putu do mora su pravovremene i traju taman koliko treba. Ne pravi se problem oko krajnjeg odredišta jer zaista staju tamo gde putnici požele. Nije beznačajno što se i granica prolazi za čas, brzo i lako i bez ikakvih formalnosti, kaže naša sugrađanka Jelena koja se upravo „Jadran lajnom” vratila sa letovanja i više ne namerava „da ih menja”.

U samoj kompaniji „Jadran lajn” moto je sigurnost, bezbednost i udobnost putnika, a od nedavno su za ovu sezonu pojačali svoj auto park.

– Bezbjednost, sigurnost i udobnost putovanja naših putnika na prvom mjestu. U skladu sa novim tehnologijama cjelokupna autobuska flota je visoke turističke klase, koji u okviru svoje prateće opreme nude: bežični internet, visoko kvalitetnu audio i video opremu, TV, toalet, poručuju i vama se preporučuju iz „Jadran lajna”.

Njihovi polasci iz Kragujevca ka moru su svakog dana (inače, voze na ovoj relaciji i cele godine) sa stajalištima u bukvalno svakom mestu na Crnogorskom primorju. Za svoje putnike ova kompanija nudi i posebne popuste i akcije. Sem izuzetno povoljne cene karata u jednom pravcu 2.720 i povratne karte od 4.020 dinara, popust za decu do 10 godina je čak 50%, za studente 20% a za penzionere 10%. Svaka peta povratna karta je gratis.

Karte za „Jadran lajn” možete kupiti u kragujevačkoj Agenciji „Holidej”, koja je ujedno i garant kvaliteta svih vrsta turističkih usluga na našim prostorima.

Avionom sa kućne adrese

A, možete na more i avionom, i to, mnogo lakše, komotnije i jeftinije nego što ste to očekivali. Agencija „Holidej” je ovlašćeni zastupnik „Er Srbije” za sve pravce, pa i do željenog letovanja. Do odredišta u Crnoj Gori možete „preleteti” za samo 119 evra sa čekiranim prtljagom do 23 kilograma i 8 kilograma ručnog bagaža, u slučaju da kartu bukirate dvadeset dana ranije. Ako kartu rezervišete samo nedelju dana pre polaska na odmor onda je cena 147 evra sa istom količinom prtljaga i, što je najvažnije, baš toliko bez dodatnih taksi i nepopularnih „skrivenih troškova”.

Jednostavno, što ranije rezervišete kartu za avio prevoz hvata vam se jeftinije. Putujte na visokoj nozi a štedite istovremeno.

Agencija „Holidej” vrši i transfer do beogradskog aerodroma i to sa kućne adresa po ceni od 25 do 35 evra po pravcu (cena za minimum 2 osobe) u zavisnosti hoćete li da na svoje letovanje sa kućnoga praga odpočnete samo „običnim kolima” ili „pravom limuzinom”.

Srećan put i vidimo se na plaži.