POTPUN ODMOR I LETOVANJE BAŠ MEĐU PRIJATELJIMA

Letovanje za one koji već godinama znaju (i svako leto mu se iskreno, od srca vraćaju) ili za one koji bi po prvi pu želeli da provere zbog čega se toliki broj klijenata Holiday-a već punu deceniju i po odlučuje za godišnji odmor isključivo u turskom gradiću Sarimsakli.

Naravno, pre svega to su najduža i najšira peščana plaža u ovom delu turske, kristalno čisto more, izuzetno prijatna klima i preko 300 sunčanih dana u godini, borove šume i plantaže maslina, pistaća i vinove loze u samoj okolini i svež i zdrav vazduh. Zbog izuzetnih klimatskih karakteristika, kao vazdušna banja Sarimsakli je uvek u top preporukama kao destinacija za letovanje Svetske Zdravstvene Organizacije.

Sarimaskli je najbliže letovalište u Turskoj, udaljeno svega 7 kilometara od obližnjeg centra regije – grada Ajvalik. Mirno, lepo i dražesno mesto, idealno za porodični odmor. Svi hoteli u ponudi Agencije „Holidej” se nalaze uz samu plažu ili u njenoj neposrednoj blizini, odmah do centralnog dugog šetališta na obali mora.

Ono što Sarimsakli razlikuje od ostalih destinacija za godišnji odmor su pre svega njegove znamenitosti poput dva izuzetna vidikovca: Dženadi (Rajska) sofra i Šejtan (Đavolja) sa kojih se pruža neponovljiv pogled na Sarimsaklijski arhipekag i Ajvaličku regiju. Obilazak ovih vidikovaca se ne propušta, koliko god da ste puta tamo boravili i letovali. Šejtan sofra se u svetu turizma ubraja u jedno od četiri mesta sa kojih se posmatra najlepši zalazak sunca na svetu.

Poseban doživljaj su pazarni dani, u Ajvaliku utorkom a u Sarimsakliju četvrtkom na kojima „nema šta nema”. U neposrednoj blizini je i nekadašnje ostrvo a danas poluostrvo Džunda, elitno i mondensko mesto ne samo Ajvaličke regije već čitavog turskog dela Sredozemlja, na kojem se služi najbolji sladoled na čitavom ovom delu Mediterana.

U Sarimsaklju nikada nećete imati problema sa pronalaženjem mesta na plaži, jer svaki hotel za svoje goste obezbeđuje besplatne ležaljke i suncobrane. Plaža je pogodna i potpuno bezbedna za malu decu.

Od atraktivnih izleta u ponudi „Holideja” su i „Fiš piknik” nezaboravno krstarenje po Sarimsakliskom arhipelagu velikim jedrenjakom, sa kupanjem na predivnom, kristalno čistom otvorenom moru, kao i obilasci Pergamona (Bergama), meke za šoping petomilionskog Izmira i odlazak na obližnje slavno Grčko ostrvo Lezbos.

Totalno, opušteno letovanje i potpun odmor baš među pravim prijateljima.

http://holiday.rs/destinacija-lokacije/sarimsakli/