POSLOVANJE TURISTIČKE AGENCIJE HOLIDAY U USLOVIMA VANREDNOG STANJA

U skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije o proglašenju epidemije SARS CoV-2 zaraznom bolešću (“Službeni glasnik RS” broj 23/20 od 10.03.2020. godine) i uvođenju vanrednog stanja, sa ciljem zaustavljanja epidemije obaveštavamo vas o svim odlukama i izmenama u poslovanju turističke agencije Holiday.

RADNO VREME

ARANŽMANI SA TERMINOM POČETKA DO 15.05.

ARANŽMANI SA TERMINOM POČETKA NAKON 15.05.

REZERVACIJA NOVIH ARANŽMANA

UPLATE POSTOJEĆIH REZERVACIJA

RADNO VREME

Agencija Holiday prelazi na ON-LINE poslovanje:

Bezbednost i zdravlje zaposlenih, njihovih porodica kao i svih sugrađana je na prvom mestu zato pozivamo i vas da ostanete u svojim kućama. Sve informacije možete dobiti putem e-maila ili na dežurne telefone:

AVIO KARTE:

Radno vreme: ponedeljak-petak 09-17h | subota i nedelja 09-15h

Informacije na e-mail: aviokarte@holiday.co.rs

Dežurni telefoni: informacije o dežurnim telefonima na web sajtu: www.holiday.rs

ARANŽMANI, LETOVANJA & OSTALE INFORMACIJE:

Radno vreme: ponedeljak-petak 09-15h | subota i nedelja 09-15h

Informacije na e-mail: office@holiday.co.rs

Dežurni telefoni: informacije o dežurnim telefonima na web sajtu: www.holiday.rs

ARANŽMANI SA TERMINOM POČETKA DO 15.05.

Obaveštavamo vas o zvaničnoj odluci od strane YUTE i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, koja se tiče putovanja zakazanih tokom vanrednog stanja u R. Srbiji: Sva putovanja do 15.05. su otkazana!

Agencija u skladu sa tim intezivno radi na sprovođenju svih potrebnih aktivnosti prema putnicima, avio kompanijama, prevoznicima, hotelijerima i svim ostalim subjektima u organizaciji putovanja.

Sva putovanja otkazana od strane turističke agencije Holiday do 10.03.

Aranžmani (Čarolija Austrijskih jezera, Holandija & Benelux – autobus, avion i bus kao i avion-avion) su u potpunosti otkazana kako prema putnicima, tako i svim dobavljačima usluga i kompanijama. Putnicima je uplaćeni novac u potpunosti vraćen.

Sva putovanja koja se otkazuju odlukom Ministartstva Turizma i YUTA-e

Agencija Holiday čini sve da proces otkazivanja sprovede u najboljem interesu putnika, svih kompanija i korisnika putovanja.

Putnici ne dobijaju refundaciju u novcu, ali su sve njihove uplate garantovane. Putnici uplaćeni iznos aranžmana mogu iskoristiti nakon okončanja pandemije, za isti aranžmanu u drugom terminu ili drugi aranžman (letovanje, putovanje i sl.) u organizaciji turističke agencije Holiday u sledećih 400 dana.

Agencija Holiday garantuje uplate putnika, bez obzira kako se završe pregovori sa avio kompanijama, prevoznicima, hotelijerima i svim ostalim subjektima u organizaciji putovanja o eventualnom povraćaju novca na račun turstičke agencije Holiday.

Individualna putovanja

Sva ne realizovana putovanja na zahtev klijenta (individualna putovanja) će se tretirati prema članu 12 OUP u delu koji se poziva na proglašenje vanrednog stanja i to:

-Agencija ima prava da naplati sve stvarne i dokazive troškove koji su nastaili u procesu organizacije putovanja (avio karte, hotelski smeštaj i druge usluge) i da razliku isplati putniku u novcu ili kroz Potvrdu o saglasnosti za korišćenje u narednih 400 dana.

Postupak otkaza

U cilju zaštite vas a i naših radnika, nije potrebno lično dolaziti i raskidati ugovore o putovanju (putovanja koja su trebala da se realizuju do 15.05. godine). Agencija je pripremila dokument kojim putnik bira jednu od ponuđenih opcija otkaza putovanja (u prilogu).

3. ARANŽMANI SA TERMINOM POČETKA NAKON 15.05.

Što se tiče aranžmana u letnjoj sezoni, putovanja nisu otkazana, a novac putnika je

uredno po ugovoru prebačen našim partnerima u inostranstvu. Razloga za brigu oko realizacije letovanja nema. Agencija sprovodi akcije praćenja rizika i priprema za normalnu realizaciju svih letnjih aranžmana.

U interesu putnika je da sa strpljenjem i razumevanjem sačekaju određeni vremenski period!

Ukoliko putnici insistiraju na raskidu ugovora o putovanju imaju mogućnost da zatraže u pismenoj formi raskid ugovora o putovanju.

Agencija Holiday je dužna da putniku dostavi potvrdu o prijema ovakvog zahteva.

Raskid ugovora tip 1:

Potvrda o saglasnosti putnika za raskid i prebacivanje sredstava za realizaciju letovanja/putovanja na isti ili drugi aranžman u periodu od 400 dana.

Raskid ugovora tip 2:

U skladu sa čla. 12 OUP u situacijama “više sile” da obračuna stvarne, dokazive troškove za realizaciju turističkog aranžmana, a eventualnu razliku isplati putniku u novcu ili kroz Potvrdu o saglasnosti.

U slučaju da putnik nije zadovoljan ni sa jednim od navedenih rešenja, njegova prava su da se obrati nadležnom inspekcijskom organu (Turistička Inspekcija).

4. REZERVACIJA NOVIH ARANŽMANA

Nove zahteve za rezervacije aranžmana šaljete kao i do sada na e-mailove:

booking@holiday.co.rs i office@holiday.co.rs

Potvrde dobijate e-malom kao i do sada. Rok za uplatu avansa iznosi 72 sata.

Molimo vas da sve uplate u periodu vanrednog stanja realizujete na žiro račune.

5. UPLATE POSTOJEĆIH REZERVACIJA

Uvođenjem vanrednog stanja i privremenom obustavom rada u agenciji i prelaska na online poslovanje, donosimo odluku o sledećim izmenama prijema uplata za već postojeće rezervacije.

  1. Vaše rezervacije su bezbedne. Agencija Holiday je omogućila odlaganje rata koje dospevaju u martu mesecu za sledeći mesec.

  1. Gotovinske uplate nije moguće realizovati dok je na snazi on-line poslovanje turističke agencije Holiday, pa preporučujemo elektronske uplate obaveza.

  1. Sve uplate rata možete izvršiti elektronskim putem na ž.r. poslovnih banaka. Bitno je da popunite u polju “poziv na broj” unesete broj vašeg ugovora.

ŽIRO RAČUNI

  1. Banka Intesa 160-316690-24

  1. Raiffeisen Banka 265-3310310001128-68

  1. UNI Credit Banka 170-30009891000-37

Sve informacije u vezi sa ugovorenim putovanjima, kao i putovanjima koja želite da ugovorite možete dobiti koristeći e-mail adresu: office@holiday.co.rs

Želimo Vam svako dobro i još puno lepih putovanja!

Vaš Holiday!

Na sledećim linkovima možete preuzeti dokumenta neophodna za proceduru koja je posledica otkaazivanja putovanja do 15.05.

Obaveštenje

Saglasnost

Vaše zahteve možete poslati na mail: office@holiday.co.rs