Zakintos – Jedno od najlepših grčkih ostrva, naseljeno još u doba neolita. Očaravajuće skrivene uvale sa neverovatnim nijansama plave boje mora, kao i plaže magnetne privlačnosti čine da se osećate avanturistički i nesputano. Jedna od tih plaža, najpoznatija u Grčkoj, sa izvanrednom plavom bojom mora koja ide do potpune
providnosti je Navagio plaža. Dok posmatrate nestvarne prizore ovog jonskog ostrva, poželećete da ostanete duže od planiranog.
Glavni grad Zakintos sa svojim kulturnim sadržajima je ujedno i administrativni centar. Uživanje u pogledu, u nekom od brojnih kafića koji se nalaze duž cele ulice pored mora ili zanimljivom restoranu iznad grada, sa dobro odabranim vinom učiniće da se osećate romantično. Najveći Dionysios trg, nazvan je po nacionalnom pesniku moderne Grčke, rođenom na Zakintosu. U ovom delu grada se mogu videti barokni i venecijanski stil gradnje, crkva Sv.Nikole, kao i biblioteka i muzej Zakintosa. Sa brda Bohali, gde se nalazi stara venecijanska tvrđava, pruža se jedinstven pogled ka zalivu Vasilikos i gradu Zante.

Pretražite još

Fitriraj po Array:

3 rezultata je pronađeno